Over onze organisatie, toen en nu

Onze organisatie

Bidvest Deli XL (binnenkort Bidfood), groothandel in foodservice, ontstond eind jaren veertig van de vorige eeuw. Het bedrijf leverde in die beginjaren melk, bloem en gelatine aan zorginstellingen. Met succes, want in de decennia daarna werden andere groothandels in de zorg overgenomen. Later volgden strategische overnames van horecahandels en versproducenten.

Vandaag de dag telt onze organisatie 1.700 medewerkers, een vloot van 350 vrachtauto’s, 25.000 verschillende klanten en 16 vestigingen door heel Nederland.

Historie

Wat begon als het kleine bedrijf van een jonge ondernemer, groeide uit tot een internationaal georiënteerde foodservice groothandel.

1949

Mr. Kok start een onderneming in Ede. Het bedrijfje levert grondstoffen aan kruideniers. Zijn klanten vragen om steeds meer verschillende grondstoffen: het begin van een groothandel.

1981

Mr. Kok verkoopt zijn bedrijf. Er volgen strategische overnames van horecahandels en versproducenten.

1985

Ahold koopt Kok-Ede en het bedrijf gaat met Instel Services en Horeca Inkoopcentrale verder onder de naam Grootverbruik Ahold.

2000

Grootverbruik Ahold gaat na overname van Van der Spek en Gastronoom verder onder de naam Deli XL.

2001

Klanten kunnen voor het eerst online bestellen via Bestel XL.

2005

The Bidvest Group Ltd. koopt Deli XL van Ahold.

2010

Van alle bestellingen wordt 45% online geplaatst via Bestel XL.

2011

We beantwoorden de vraag naar duurzame producten met het Natuurlijk Verantwoord assortiment.

2012

De eerste regionale versmarkt voor de horeca is een feit met de lancering van Vers 24/7.

2012

We lanceren de nieuwe webshop binnen delixl.nl en vervangen daarmee Bestel XL.

2013

Foodyard Nieuwegein wordt geopend. Later volgen ook de vestigingen Schiedam, Emmen, Groningen en Helmond.

2014

Deli XL neemt de naam van haar moedermaatschappij aan en gaat verder als Bidvest Deli XL.

2014

We ondertekenen de Green Deal Zero Emission. Hiermee streven we naar het klimaatneutraal beleveren van onze klanten in de binnensteden in 2020.

2015

Van alle bestellingen wordt 90% online geplaatst via de webshop op delixl.nl

2015

De nieuwe search tool in de webshop maakt direct inzichtelijk of er nog voldoende voorraad is. Online self-service wordt uitgebreid zodat klanten beter inzicht krijgen in hun bestelgeschiedenis en gegevens.

2017

Deli XL krijgt een andere naam. Vanaf maandag 12 juni heten we Bidfood. Met deze naamswijziging worden we zichtbaar onderdeel van moederbedrijf Bidfood: een internationaal foodservicebedrijf.

Bestuur

Het dagelijks bestuur van Deli XL (binnenkort Bidfood) is in handen van Algemeen Directeur Dick Slootweg. De bestuurstermijnen zijn van onbepaalde duur.

De Ondernemingsraad (OR) van Deli XL (binnenkort Bidfood) bestaat uit negen medewerkers, uit verschillende gelederen binnen het bedrijf. De OR is nauw betrokken bij het strategisch beleid. Bij belangrijke beslissingen wordt de raad om advies en/of instemming gevraagd. De OR weegt altijd de belangen van medewerkers en het bedrijf tegen elkaar af. Via het OR-journaal houdt de OR medewerkers op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Daarnaast bewaakt de OR de balans tussen het zijn van een financieel gezonde organisatie en een aantrekkelijke werkgever.

Online klant worden bij Deli XL (binnenkort Bidfood)

Prijzen zien en direct bestellen? Word klant bij Deli XL (binnenkort Bidfood) en ervaar het gemak van online.

  • Het meest complete aanbod
  • Gedegen advies van onze specialisten
  • 100% leveringsgarantie, op elke gewenste dag
Meer over de voordelen