Wij leveren verantwoord

Wij leveren ook verantwoord

Deli XL (binnenkort Bidfood) is dé (inter)nationale groothandel voor de professionele keuken. Het is onze missie een gezonde onderneming te zijn voor onze medewerkers, onze klanten en de maatschappij. Daarom zetten we ons in voor de wereld om ons heen, zowel op het gebied van milieu als op sociaal vlak. Dat resulteert in constant aandacht voor het terugdringen van CO2-uitstoot, maar bijvoorbeeld ook in een jaarlijkse Ouderendag, waarmee we de vereenzaming van ouderen willen helpen bestrijden.

Verantwoorde foodservice

Verantwoorde foodservice is een kwestie van gezamenlijke ketenverantwoordelijkheid. Samen met onze leveranciers onderzoeken we continu hoe we ons productaanbod duurzamer kunnen maken.

We ontwikkelden een meetsysteem waarmee we de duurzaamheidsprestaties van onze leveranciers toetsen. Dit gebeurt aan de hand van de kernthema’s van ISO 26000, de internationale richtlijn voor MVO en de actuele duurzaamheidsthema’s. Zo zien we welke leveranciers het goed doen, maar vooral ook waar we samen de duurzaamheidsprestaties verder kunnen verbeteren. Op deze manier dragen we bij aan transparantie en duurzaamheid in de keten en bovendien aan een steeds completer duurzaam assortiment voor onze klanten. We zijn dan ook trots op het feit dat we in 2015 al 52% van onze producten inkochten bij ‘duurzame leveranciers’.

Over onze MVO-prestaties rapporteren we jaarlijks in een duurzaamheidsverslag.

Bekijk het verslag van 2015

Bekijk het verslag van 2014

Online klant worden bij Deli XL (binnenkort Bidfood)

Prijzen zien en direct bestellen? Word klant bij Deli XL (binnenkort Bidfood) en ervaar het gemak van online.

  • Het meest complete aanbod
  • Gedegen advies van onze specialisten
  • 100% leveringsgarantie, op elke gewenste dag
Meer over de voordelen