Vers Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over groente, fruit, vis en vlees. Welke groenten zijn er in het seizoen, waar komt het verse fruit vandaan en wat is het nieuws van de visafslag? Wij houden u hier op de hoogte. Tevens lichten wij elke twee weken een nieuw seizoensproduct uit in onze Vers Nieuws video's.

Bekijk alle Vers Nieuws video's

Hollandse komkommer

Wij leveren komkommers van Hollandse bodem met een uitstekende kwaliteit.

Bekijk het product

Aardbeien

Door betere weersomstandigheden zijn de groeiomstandigheden van de aardbeien verbeterd. Het aanbod is hierdoor groter en de prijs daalt.

Bekijk het product

Koppert cress

In de loop van deze week wijzigen de verpakkingen en de verpakkingseenheid van Koppert cress. Anton van Gelder van Van Gelder groente en fruit licht ons uitgebreide assortiment toe en toont hoe de cressen in verschillende gerechten worden verwerkt.

Bekijk het assortiment

Tomaten

We zijn aan het eind van het Spaanse tomatenseizoen. Als gevolg van het koude weer aan het begin van het jaar, is de kwaliteit van de tomaten in de markt minder. Het Hollandse seizoen laat nog even op zich wachten, maar wij houden de kwaliteit van de huidige tomaten goed in de gaten.

Bekijk het assortiment

Frambozen

Er heerst momenteel een tekort op de frambozenmarkt. De aanvoer vanuit Spanje komt moeilijk op gang. De verwachting is dat de situatie zal aanhouden tot ongeveer midden mei.

Asperges

Door de koude nachten zijn de asperges minder hard gegroeid. De prijs is hierdoor komende week hoger dan vorige week. Wel zijn de asperges, zo vroeg in het seizoen, goedkoper dan voorgaande jaren.

Nieuws van de visafslag

De prijs op de afslag is stabiel en vraag en aanbod zijn in balans.

Het Selected Quality assortiment is uitgebreid met gerookte zalm. Goed van smaak, tegen een scherpe prijs.

Er zijn schommelingen in de prijzen van de Noordzee vis, maar vraag en aanbod blijven goed op elkaar aansluiten. Hierdoor zijn de prijzen redelijk stabiel.

De kabeljauw is licht in prijs gedaald. Er is wel voldoende aanbod en de vraag is stabiel.

Bekijk het gehele assortiment

Uigelicht: Varkenshaas

In deze video wordt varkenshaas op een bedje van risotto met pompoen en courgette bereid. De varkenshaas is ideaal voor simpele, snelle en tegelijkertijd heerlijke gerechten.

Bekijk het assortiment Meatstreet