Vers Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over groente, fruit, vis en vlees. Welke groenten zijn er in het seizoen, waar komt het verse fruit vandaan en wat is het nieuws van de visafslag? Wij houden u hier op de hoogte. Tevens lichten wij elke twee weken een nieuw seizoensproduct uit in onze Vers Nieuws video's.

Bekijk alle Vers Nieuws video's

Aanvoer groente Zuid-Europa

De gevolgen van de slechte weersomstandigheden in Zuid-Europa nemen af. Deze week is de aanvoer van groente weer hersteld. De prijzen van sommige producten naderen weer het gebruikelijke niveau. De prijs voor sla is nog aan de hoge kant.

Wij blijven op zoek naar de beste paprika’s in de markt, maar het kan voorkomen dat de paprika’s licht afwijken van formaat.

Mandarijnen

De Nadorcott mandarijnen zijn momenteel op hun best. Een heerlijke sappige mandarijn, met een mooie kleur en van goede kwaliteit en smaak.

Bekijk het product

Hollandse aardbeien

Hollandse aardbeien zijn momenteel duur. Door het koude Hollandse weer van vorige week zijn de aardbeien niet goed gegroeid.

Paarse bloemkool

Deze kleurrijke bloemkool heeft een typische koolsmaak. De paarse bloemkool is iets zachter van smaak dan de standaard witte variant. Om de paarse kleur te behouden kan de bloemkool het beste worden gestoomd of rauw bij een salade worden geserveerd. Koken is ook mogelijk, maar hoe langer de bloemkool wordt gekookt hoe meer het zijn paarse kleur verliest.

Bekijk het product

Nieuws van de visafslag

Er is een constante aanvoer van vis en de vraag is hierdoor stabiel. De prijzen van zalm, kabeljauw en garnalen blijven constant.

Bekijk het gehele assortiment

Uitgelicht: Skrei

Skrei is een seizoensvis die alleen wordt gevangen rondom de Noorse Lofoten eilanden. Het is een bijzondere variant op de kabeljauw.

Jaarlijks zwemt de skrei vanuit de Barentszzee bij de Noordpoolcirkel naar de warmere wateren rond de Lofoten. Deze tocht start in januari, waardoor het skrei-seizoen eind januari begint en veelal eind maart eindigt. Op hun reis naar de Lofoten verandert het voedingspatroon van de vis, waardoor deze een andere smaak en structuur krijgt dan de gewone kabeljauw. Een unieke, smaakvolle vis van het seizoen!

Bekijk het assortiment

Meatstreet

Meatstreet heeft een nieuw en exclusief varkensvlees merk: Farnham Irish Hampshire Pork. Bekijk het Vers Nieuws en laat u inspireren.

Bekijk het assortiment