Vers Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over groente, fruit, vis en vlees. Welke groenten zijn er in het seizoen, waar komt het verse fruit vandaan en wat is het nieuws van de visafslag? Wij houden u hier op de hoogte. Tevens lichten wij elke twee weken een nieuw seizoensproduct uit in onze Vers Nieuws video's.

Bekijk alle Vers Nieuws video's

Veggie spaghetti

Breng kleur in gerechten met spaghetti gemaakt van groenten. Deze groentespaghetti kan dienen als smaakvolle en koolhydraatarme vervanger van spaghetti of om een salade of rauwkostgerecht te verrijken. Verkrijgbaar in diverse varianten.

Bekijk het assortiment

Witte asperges

Voor de witte asperges gelden momenteel dagprijzen. Tot nu toe was er een goede aanvoer en de vraag schommelde. Door de nachtvorst van afgelopen week wordt het volume minder. Dit kan invloed hebben op de prijs. Er is nog steeds een groeiende vraag naar witte asperges.

Bekijk het assortiment

Groene asperges

Groene asperges groeien boven de grond en hebben de afgelopen week veel last gehad van de vorst. Heel veel asperges waren bevroren. Wat voor een impact dit op de lange termijn heeft is nog niet bekend. Vanaf mei worden de groene asperges van Hollandse bodem geleverd, dan zal duidelijk worden wat voor gevolgen de vorst op het aanbod heeft gehad.

Bekijk het assortiment

Zeegroenten

Er zijn weer diverse zeegroenten beschikbaar. Er is onder andere een nieuwe oogst van zeemelde. Vanaf vrijdag is er ook weer zeevenkel te verkrijgen. Het seizoen van de zeekool is afgelopen.

Bekijk het assortiment

Meloen

De prijzen voor meloen zijn relatief hoog. Er is nog geen aanvoer vanuit Spanje en de laatste partijen vanuit Midden-Amerika zullen deze week in Nederland aankomen.

Broccoli

Het weer in Spanje is de afgelopen anderhalve week verbeterd. Er wordt momenteel voldoende broccoli aangevoerd en de prijs is gedaald.

Nieuws van de visafslag

Doordat het zeewater momenteel nog erg koud is, is er voldoende voedsel beschikbaar voor de Noordzeevissen. Hierdoor was er afgelopen week veel aanvoer van tarbot, heilbot, griet en schol. Vanwege de grote aanvoer is de prijs gedaald.

Door een stijgende vraag naar IJslandse kabeljauw stijgt de prijs van deze vis licht.

De prijs voor zalm is redelijk stabiel. We verwachten dat dit tot aan Pinksteren zo blijft. Na de feestdagen zal de prijs langzaam gaan dalen.

Er is op dit moment weinig aanvoer van Hollandse garnalen. Hierdoor stijgt de prijs.

Bekijk het gehele assortiment

Mosselen

Het seizoen van de bodemcultuur mosselen is ten einde. De hangcultuur mosselen zijn volop verkrijgbaar.

Bekijk het product